hétfő, 25 szeptember 2017

Így készítsünk házi eperlekvárt

Az eperlekvár készítés egy remek hétvégi program lehet, és mivel az eperszezon igen szűk, érdemes kihasználni ezt az időszakot. Bemutatunk 3 egyszerűen elkészíthető házi eperlekvár receptet, amellyel megőrizhetjük az eper finom zamatát üvegbe zárva.

Zöldborsó tartósítása

Elkészítése:  A kifejtett borsót nagy lyukú szűrőn rázzuk át, hogy az apró szemek kihulljanak. Az így osztályozott borsót gyengén sós, cukros vízben 2 percig előfőzzük.

Vitamindús paradicsom dzsem egyszerűen!

Elkészítése: 1 kg érett, megmosott almaparadicsomot szűrőbe téve forrásban lévő vízbe mártjuk, és az újraforrástól számított fél percig benne hagyjuk, majd lecsöpögtetjük.

3 szuper lekvár recept

Bemutatunk három finom és ízletes házi lekvár is dzsem receptet, amelyet otthon is könnyedén ellehet készíteni.

Házi eperlekvár recept

Az eperlekvár készítés egy remek hétvégi program lehet, és mivel az eperszezon igen szűk, érdemes kihasználni ezt az időszakot. Bemutatunk 3 egyszerűen elkészíthető házi eperlekvár receptet, amellyel megőrizhetjük az eper finom zamatát üvegbe zárva.

Töklekvárból fűszerlekvár

Gyömbérlekvár, fahéjlekvár, borlekvár és társaik ... Miért jó egy alapvetően ízetlen termésből készülő lekvár? Mert bármilyen ízűvé varázsolhatjuk! A tökből készült lekvár kiváló alap arra, hogy fűszerek ízeit zárjuk bele.

Szilvapálinkás szilvalekvár recept

Ezt a különleges és pikáns szilvalekvár receptet kizárólag felnőttek részére ajánljuk, hiszen egy kevés szilvapálinkával van megbolondítva!

Bunyós Lego

Bunyós Lego

Bunyós Lego

Ne higgye senki, hogy aki...

Tovább a cikkhez
A Dunkirk félmilliárdja

A Dunkirk félmilliárdja

A Dunkirk félmilliárdja

Christopher Nolan nagy varázsló:...

Tovább a cikkhez
Otthagyta az élő adást Gianni

Otthagyta az élő adást Gianni

Otthagyta az élő adást Gianni

Élő adás közben kisétált...

Tovább a cikkhez
Melyik olajban a legegészségesebb a zöldségeket sütni?

Melyik olajban a legegészségesebb a zöldségeket sütni?

Melyik olajban a legegészségesebb a zöldségeket sütni?

Spanyol tudósok szerint...

Tovább a cikkhez
5 népszerű illóolaj, melyek károsak lehetnek

5 népszerű illóolaj, melyek károsak lehetnek

5 népszerű illóolaj, melyek károsak lehetnek

Azért használjuk őket, hogy...

Tovább a cikkhez
Felfedezték a zsírégetés titkát

Felfedezték a zsírégetés titkát

Felfedezték a zsírégetés titkát

Egy nemrég végzett kutatás...

Tovább a cikkhez

5 csodaszép színes őszi koszorú, készítsd el őket saját kezűleg

Ezekhez a szép őszi koszorúk elkészítéséhez kell némi kézügyesség és türelem, de megéri őket elkészíteni, mert remekül feldobják ősszel a bejárati ajtót.

Bővebben...:

Szépüljünk ősszel is!

Sajnos kevés ember mondhatja magát olyan szerencsésnek, hogy normál bőre van, így a faggyúkiválasztás is teljesen normálisan működik.

Bővebben...:

Öt tipp az őszi depresszió ellen!

Az őszi hideg, esős és borús napok beköszöntével a hangulatunk is megváltozik, amely hatással van a mindennapi teljesítőképességünkre is.

Bővebben...:
Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva...

Tovább a cikkhez

Így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget

A szénhidrátot manapság divat ősellenségként beállítani, így gyakorlatilag teljes szénhidrátmegvonás mellett próbálnak sokan kimerítő, megerőltető munkát végezni, ami nem csak lehetetlen, de káros is az egészségre. Nem szabad túlzásokba esned neked sem – így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget:

Bővebben...:

Szeretnék lefogyni, hogyan kezdjek bele?

fogyókúra, diéta

Mindenkinek más a motivációja, mikor megfogalmazódik benne a kérdés: Szeretnék lefogyni, hogyan kezdjek bele? Van aki, azért próbálkozik, mert kellemetlenül érzi magát a bőrében, vagy az egészsége érdekében kell tennie valamit, és persze olyanok is vannak, akik divatból fogyókúráznak.

Bővebben...:

Paleo diéta jelentése

Paleo diéta

A paleo diéta jelentése egy összetett probléma. Sokan csak egy új divatirányzatnak, esetleg a felső tízezer divathóbortjának tekintik, pedig nagyon hasznos lenne, ha minél többen megismerhetnék.

Bővebben...:

Hol kezelik a leggyorsabban a szívinfarktust?

Szívinfarktus esetén különösen fontos, hogy a páciens mielőbb orvosi ellátásban részesüljön. Ha 90 percen belül erre nem kerül sor, a páciens 42 százalékkal nagyobb eséllyel hal bele az esetbe.

Bővebben...:

Több oka is lehet annak, ha érzékenyek fogaink

Amikor a fogak a hidegre, a melegre érzékenyen – éles fájdalommal – reagálnak, akkor minden bizonnyal túlérzékenyek. Ennek számos oka lehet de a szakemberek szerint szerencsére mindig van megoldás.

Bővebben...:

Egyen diót az egészségéért!

Egy a The Journal of Nutritional Biochemistry című online lapban olvasható kutatás kimutatta, hogy az étrendbe iktatott dió képes megváltoztatni a bél baktériumállományát, ezáltal egészségesebbé tenni a szervezetet.

Bővebben...:

Ha azt akarod, hogy a másik örüljön az ajándékodnak, magadnak is vedd meg ugyanazt!

A Personality and Social Psychology Bulletin című lapban közzétett egyik tanulmány szerint a megajándékozottak jobban örülnek az ajándékuknak akkor, ha az ajándékozó is megkapja ugyanazt az ajándékot, mint ők.

Bővebben...:

Így készíts tökételes francia krémest az eredeti recept alapján

Sajnos ma már egyre kevesebb cukrászdában lehet eredeti franciakrémest kapni,ezért néha a házilag készült francia krémes sokkal finomabb. Megmutatjuk az eredeti receptet, amely alapján elkészítheted a legfinomabb francia krémest.

Bővebben...:

Így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget

A szénhidrátot manapság divat ősellenségként beállítani, így gyakorlatilag teljes szénhidrátmegvonás mellett próbálnak sokan kimerítő, megerőltető munkát végezni, ami nem csak lehetetlen, de káros is az egészségre. Nem szabad túlzásokba esned neked sem – így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget:

Bővebben...: