A fukszia trónfosztása? – terítéken a tavaszi sminktrendek

 

 „Ezúttal nincs egyetlen domináns korszak, amihez nyúltak a sminkesek, de megfigyelhető, hogy minden évtizedből visszaköszönnek a legjellegzetesebb stílusjegyek.” – kezdte a szakember. –„A húszas évek füstös szemeit, az ötvenes évek vörös ajkait, a hetvenes évek bronzosítós arcformázását, vagy épp a nyolcvanas évek színes szemfestéseit egytől-egyig felvonultatják az idei trendek.”

Főszerepben a rózsaszín

A divatban óriási reneszánszát éli a rózsaszín, a fast fashion üzletek kínálatában minden megtalálható a púderesebb árnyalatoktól egészen a vadabb pinkes tónusokig. Sokan az érzékiséggel, míg mások a kislányos bájjal párosítják ezt a színt, így nem véletlen, hogy a sminkek terén is örök kedvenc.

„Idén nem várható trónharc a színek között, ugyanis két eltérő irányzat jelentkezik egyszerre: a rózsaszín árnyalatai a letisztult, természetes nude vonalban köszönnek vissza, míg a pirosas, kissé fuksziába hajló rúzsok és a kontrasztos, erőteljes sminkek is töretlen sikernek örvendhetnek a szezonban.” – tette hozzá Márti.

Napsütötte, meleg árnyalatok

Jó hír azoknak, akik idegenkednek a rózsás színektől, hogy a nappali sminkek terén idén a narancs és a barack árnyalatai azok a tónusok, amelyeket játszi könnyedséggel beépíthetünk a mindennapokba. 

„Nem kell hozzá más, mint felvinni egy kis bronzos-barnás árnyalatot a szem köré, az arccsontra egy kevés barackos-narancsos pirosítót, ami kifejezetten üdévé varázsolja az arcot, és az ajkakra egy fényesebb, narancsosabb, de éppen csak pigmentált rúzst vagy szájfényt. Ezeknek a segítségével egy visszafogott, mégis friss, nyárias hatást érhetünk el.” – tanácsolta.

A bevállalós alkalmi smink

Estére persze jöhetnek az extrémebb megoldások, a partikon ezúttal a metál fények helyett a csillámporé lesz a főszerep. „Számos divatanyagból visszaköszönnek a glitteres ajkak, ugyanakkor ez csak azoknak ajánlott, akik szeretnek feltűnést kelteni. Ez a smink szó szerint csillámlik, ugyanis a szájfénybe glittereket tapasztanak.”

A divatmagazinok fotóin a glitter-ajkak jellemzően halántékig felívelő pirosítóval tűnnek fel. „Ez a felviteli technika kifejezetten erős tendenciaként jelentkezik az idén, azonban formabontó, extrém hatása miatt még képlékeny a sikerútja. Az is elképzelhető, hogy csak tiszavirág-életű lesz.” – zárta le a sminkmester.

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

Fehérjével a legkönnyebb fogyni, de tilos túlzásba vinni!

Az elmúlt hatvan évben a nyugati kultúrában drasztikusan csökkent a fehérjefogyasztás aránya, ami a dietetikusok szerint az elhízás egyik fő okává vált a modern társadalmakban. Az Atkins-diéta sikere nem véletlen, mivel nagy hangsúlyt fektet a bőséges fehérjebevitelre. Azonban fontos figyelmet fordítani arra, hogy a tápanyagbevitelünk kiegyensúlyozott legyen.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.