Bundázott tojás recept:
Hozzávalók:
5 tojás + 1 tojás-sárga
1 doboz olajos hal
fél citrom leve és reszelt héja
2 dl tejföl
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 dkg vaj
1 dl tej
3-4 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
törött fekete bors és só ízlés szerint
liszt a bundázáshoz, olaj a sütéshez.
4 tojást keményre főzünk, majd meghámozva hosszában félbevágjuk. Sárgájukat kiszedjük, és simára keverjük a puha vajjal, 1 evőkanál tejföllel, a nyers tojássárgájával és a levétől leszűrt szardíniával. (A szardínia levét félretesszük.) Ízesítjük a megtisztított és pépesre zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a citromlével és a citromhéjjal.
A fél tojásfehérjéket annyira púpozva töltjük meg a szardíniás töltelékkel, mintha egész tojások lennének, majd a tojásnak azt a részét, amelyet nem fed a tojásfehérje, a reszelt sajtba mártjuk, úgy, hogy az vastagon rátapadjon. (A sajtot kicsit rá is nyomkodjuk) A maradék nyers, felvert tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, törött borsot és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebben a tésztában megmártjuk a töltött sajtos tojásokat, és bő, forró olajban sárgás-pirosra sütjük mindkét oldalát. Tálaláskor leöntjük a tejfölbe kevert szardíniaolajjal.
45 perc
Nehézség: 2