Így készül a bundázott tojás

 Bundázott tojás recept:

Hozzávalók:

5 tojás + 1 tojás-sárga

1 doboz olajos hal

fél citrom leve és reszelt héja

2 dl tejföl

10 dkg reszelt füstölt sajt

2 dkg vaj

1 dl tej

3-4 evőkanál liszt

1 gerezd fokhagyma

törött fekete bors és só ízlés szerint

liszt a bundázáshoz, olaj a sütéshez.

4 tojást keményre főzünk, majd meghámozva hosszában félbevágjuk. Sárgájukat kiszedjük, és simára keverjük a puha vajjal, 1 evőkanál tejföllel, a nyers tojássárgájával és a levétől leszűrt szardíniával. (A szardínia levét félretesszük.) Ízesítjük a megtisztított és pépesre zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a citromlével és a citromhéjjal.

A fél tojásfehérjéket annyira púpozva töltjük meg a szardíniás töltelékkel, mintha egész tojások lennének, majd a tojásnak azt a részét, amelyet nem fed a tojásfehérje, a reszelt sajtba mártjuk, úgy, hogy az vastagon rátapadjon. (A sajtot kicsit rá is nyomkodjuk) A maradék nyers, felvert tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, törött borsot és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebben a tésztában megmártjuk a töltött sajtos tojásokat, és bő, forró olajban sárgás-pirosra sütjük mindkét oldalát. Tálaláskor leöntjük a tejfölbe kevert szardíniaolajjal.

45 perc

Nehézség: 2

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

Fehérjével a legkönnyebb fogyni, de tilos túlzásba vinni!

Az elmúlt hatvan évben a nyugati kultúrában drasztikusan csökkent a fehérjefogyasztás aránya, ami a dietetikusok szerint az elhízás egyik fő okává vált a modern társadalmakban. Az Atkins-diéta sikere nem véletlen, mivel nagy hangsúlyt fektet a bőséges fehérjebevitelre. Azonban fontos figyelmet fordítani arra, hogy a tápanyagbevitelünk kiegyensúlyozott legyen.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.