Süssünk keleties szerecsendiós muffint

A muffin egy olyan sütemény, amely gyorsan elkészül, és szinte soha nem lehet megunni. Íme, a szerecsendiós muffin receptje!

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 15 dkg barnacukor, 15 dkg olvasztott vaj, 1 kanál sütőpor, 1 kanál őrölt szerecsendió, lehetőleg frissen reszelve, 1 kiskanál szódabikarbóna, fél kávéskanál só, 2 dl kefir, 2 tojás.

Első lépésként készítsük elő a muffin sütés kellékeit, tegyük a papír kapszlikat a muffin sütő formába, majd gyújtsuk be a gázt, hogy előmelegítsük a sütőt.

A következő lépésben egy tálba szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, reszeljük bele a szerecsendiót, majd jöhet a szódabikarbóna, és a só. Egy fakanállal vegyítsük össze a keveréket.

Egy másik tálba öntsük bele az olvasztott vajat, adjuk hozzá a cukrot és egy habverővel keverjük ki jó habosra. Ezután adjuk hozzá a kefirt, a tojásokat ismét keverjük el, majd a legvégén adjuk hozzá a lisztes keveréket.

Ezután fakanállal keverjük, át még egyszer majd egy evőkanál segítségével kanalazzuk bele a formákba a masszát, úgy hogy a papírforma kb. a ¾-ig legyen megtöltve.

A végén már csak be kell tolni az előmelegített sütőbe a tepsit és forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütni a gyönyörű aranysárga illatos muffinokat. Tálalás előtt kenjük meg őket tejszínhabbal és szórjuk meg a tetejét tortadarával.

Jó étvágyat kívánunk.