5 egyszerű és finom muffin recept hétvégére

 A muffin mindig jó választás, ha gyors és finom édességre vágysz. Remek önmagában is, de tea, kávé vagy egy pohár tej mellé is kiváló kísérő. Rengeteg változatban készíthető, így csak a fantáziád szabhat gátat a variációk számának. Mutatunk neked 5  muffin receptet, mely biztosan mosolyt csal az arcodra a hétvégi napokon!

1.Habkönnyű muffin fahéjas kabátban

 

Ez a fahéjtól illatozó puha muffin az ünnepi időszakot fogja felidézni.

 

Hozzávalók:

24 evőkanál liszt

8 evőkanál cukor

1 tojás

5 evőkanál vaj

1,5 teáskanál sütőpor

120 ml tej

egy csipet őrölt szerecsendió

egy csipet őrölt gyömbér

egy evőkanál citromlé

csapott kávéskanál só

a fahéjas kabáthoz: 6 evőkanál olvasztott vaj, 8 evőkanál cukor, egy teáskanál őrölt fahéj

 

Elkészítése:

Az 5 evőkanál vajat olvassz meg, aztán hagyd lehűlni. Add hozzá a cukrot és a tojást, és addig keverd a robotgéppel, míg világos, krémes állagot nem kapsz. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, lisztet, sütőport, sót, fűszereket. Fokozatosan keverd bele a tojásos keverékhez, és add hozzá a tejet és a citromlevet is. Mikor homogén masszát kaptál, töltögessd meg a muffinformákat maximum kétharmad magasságig a muffintésztával, és előmelegített sütőben süsd 170-180 fokon kb. 25 percig. Míg sülnek, egy tálban keverd össze a cukrot a fahéjjal, egy másikba tedd az olvasztott vajat. Mikor a muffinok megsültek, mártsd meg őket a vajban, aztán a fahéjas cukorban, és még melegen tálald őket.

  1. Édesburgonyás fűszeres muffin

Egy egészséges muffin teljes kiőrlésű liszttel és édesburgonyával a főszerepben.

Hozzávalók:

40 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

12 evőkanál cukor

1 evőkanál sütőpor

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 evőkanál őrölt fahéj

1 csapott kávéskanál őrölt szerecsendió

egy pohárnyi (250 ml) passzírozott édesburgonya püré

1 tojás                                                              

250 ml tej

egy teáskanál citromlé

két csipet só

 

Elkészítése:

Az édesburgonyát párolással vagy sütőben sütéssel főzd vagy süsd puhára, ezután könnyűszerrel tudod pürésíteni. Addig puhuljon, míg a villa olyan könnyen beleszúrható, mint a puha vajba.

Egy keverőtálban állítsd össze a száraz hozzávalókat, egy másikban pedig keverd össze a nedves hozzávalókat. Add hozzá a sütőtökpürét. Ha túl sűrű lenne a tészta, adj hozzá még tejet. Töltsd meg kétharmadig a muffinformákat, és 170 fokon süsd a muffinokat 20-25-percig.

  1. Gluténmentes narancsos muffin

Ha szereted a muffint, de kihagynád a glutént, akkor ez a recept neked való.

Hozzávalók:

21 evőkanál mandulaliszt

3 tojás        

egy csomag vaníliáscukor

60 ml narancslé

2 evőkanál reszelt narancshéj        

2 evőkanál agave nektár

3 evőkanál kókuszolaj vagy más növényi olaj

egy teáskanál sütőpor

egy teáskanál szódabikarbóna

2 csipet őrölt fahéj

csipet só

 

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze alaposan a nedves hozzávalókat, egy másikban pedig a száraz hozzávalókat. Tedd a száraz hozzávalókba a nedves keveréket, és addig kavargasd, míg sima, homogén masszát nem kapsz. Töltsd meg a masszával a muffinformákat maximum kétharmad magasságig, majd süsd előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15-20 percig. Végezz tűpróbát, mielőtt kiveszed.

 

4.Csokoládés-banános muffin

 

Banános muffin csokoládédarabkákkal: egészséges és csábítóan finom.

 

Hozzávalók:

16 evőkanál liszt

5 evőkanál cukor              

5 evőkanál puha vaj

egy tojás

egy csomag vaníliáscukor

2 közepes, érett banán

egy evőkanál sütőpor

egy csapott kávéskanál őrölt fahéj

egy csapott kávéskanál őrölt gyömbér

egy tábla étcsokoládé

 

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze a vajat, tojást és a banánt, egy másikban a lisztet, cukrot, sütőport és a fűszereket. Ezután keverd össze a száraz hozzávalókat a nedves keverékkel, míg szép, sima masszát kapsz. A tábla csokoládét törd össze tetszőleges nagyságú darabokra, és keverd a masszába. Töltsd meg kétharmadig a muffinformákat, és süsd a muffinokat előmelegített sütőben 170-180 fokon 20-25 percig.

 

5.Áfonyás-kókuszos muffin

 

Áfonya és kókusz egy muffinban, ez biztosan nyerő párosítás. Az áfonyát fagyasztott formában is beleteheted a tésztába.

 

Hozzávalók:

32 evőkanál liszt

8 evőkanál cukor

8 evőkanál kókuszreszelék

egy evőkanál sütőpor

1 tojás

4 evőkanál olvasztott vaj

250 ml tej

egy pohárnyi friss vagy fagyasztott áfonya

2 csipet só

 

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze a száraz összetevőket, egy másikban a nedves összetevőket. Az áfonyákat hempergesd meg kevés lisztben, így nem fognak majd lesüllyedni a muffin aljára. A sima masszába keverd bele a lisztezett áfonyákat, majd oszd szét a muffinformákba a tésztát. Töltsd kétharmadig a muffinformákat a masszával. Előmelegített sütőben 180 fokon süssed 15-20 percig.

Jó étvágyat a finom muffinokhoz!

Még több muffin receptet itt olvashatsz: 3 egyszerű muffin recept,amelyek percek alatt elkészülnek

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.