Gesztenyekrémes palacsinta recept:
45 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 12 db előre megsütött palacsinta, 25 dkg gesztenyemassza, 1 csésze házi rumos meggy (vagy meggybefőtt), 1 dl rumos meggylé, 1 dl tejszín, kevés porcukor.
A gesztenyemasszát kenhetőre keverem a rumos meggylével. Ha szükséges, kevés porcukorral édesítem. A rumos meggyet kimagozom, és apróra vágom, majd hozzáteszem a gesztenyekrémhez. A palacsintákat bekenem a gesztenyekrémmel, és felcsavarva tűzálló tálra teszem. Előmelegített, forró sütőben, fedő alatt éppen csak átmelegítem, majd a tejszínből vert kemény habbal feldíszítve, melegen kínálom. Azonnal kell fogyasztani, mert a hab elolvad!
Gesztenyés palacsinta recept tejszínhabbal
60 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók: palacsinta alapmassza, 25 dkg gesztenyemassza, 2 dl tejszín, ízlés szerint porcukor, 2 evőkanál rum.
A gesztenyemasszát a rummal összegyúrom, és fél óráig pihentetem. Közben a palacsintát a szokásos módon megsütöm, a tejszínből a porcukorral kemény habot verek. A kisült palacsintára krumplinyomóval rányomok egy kevés gesztenyemasszát, és tejszínhabbal bekenem, majd a palacsintát félbehajtva tálra teszem. Ha az összes palacsinta már a tálon van, akkor a maradék gesztenyemasszát rányomom és kevés tejszínhabbal feldíszítve tálalom.