#leves: 3 egyszerű sajtos hagymaleves recept

Ha még nem ettél hagymalevest, ideje, hogy készíts magadnak egy tányér, forró sajtos hagymalevest. Ehhez mutatunk három remek receptet. A hagymalevesben az a jó, hogy egész évben gyorsan és könnyedén összedobható, így még a kezdő háziasszonyok is bátran neki láthatnak a készítésnek. Laktartó, tartalmas és nagyon finom, a sajt pedig csak megkoronázza ezt a finom levest.

Sajtos hagymalevesek

Sajtos hagymaleves 1.

  • Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, só, törött bors, 2,5 dkg liszt, 1 zacskó reszelt natúr Pannónia sajt, 5 dkg vaj, 1 tojás, 1,5 l víz

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a vajban megpároljuk, majd a liszttel beszórjuk, világosbarnára pirítjuk.  Állandó keverés mellett a rántást vízzel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk.  Tíz percig főzzük. A levest nagyon forrón tűzálló csészékbe merjük. Egy tojást felverünk, belekeverjük a reszelt sajtot.  Mindegyik adag tetejére kis halmot rakunk a sajtos masszából.  Ez után azonnal forró sütőbe tesszük a csészéket kb. 5 percre, hogy a sajtos massza aranyszínűre piruljon. Forrón tálaljuk.

Sajtos hagymaleves 2.

1 kg hagymát vékony karikákra szeletelünk. Vajon vagy olajon megpirítjuk, forró vízzel feleresztjük. A víz legyen valamivel több, mint amennyi levest szeretnénk készíteni. Negyed óráig főzzük, ízlés szerint megsózzuk, esetleg hozzátehetünk egy húsleveskockát. Míg a leves fő, zsúrkenyeret vékony szeletekre vágjuk. A levest levesszük a tűzről, rátesszük a kenyérszeleteket, amelyeket előzőleg vastagon meghintettünk reszelt sajttal. Az így elkészített levest forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, és halványpiros réteggé nem sül a tetején.

Szépen lehet tálalni, ha személyenként külön-külön tűzálló tálkában vagy csészében készítjük el.

Sajtos hagymaleves 3.

  • Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 5 dkg reszelt sajt, 1 liter húslé- vagy csontlé (vagy 2 marhahúsleves-kocka), 1 zsemle, 2 tojásfehérje, 4 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fehér bors

A megtisztított vöröshagymát szeletekre vágom, és az olajon megfonnyasztom. Ráteszem a kis kockákra aprított zsemlét és ráöntöm a húslevet. Sóval, borssal fűszerezem, és addig főzöm, amíg a zsemle egészen szétfő. A levest ezután átöntöm egy tűzálló tálba. A tojásfehérjékből kemény habot verek, amibe beleforgatom a reszelt sajtot. A sajtos habot elosztom a leves tetején, és a tálat betolom az előmelegített forró sütőbe. Addig pirítom, amíg a hab szép aranysárgára sül. (Vigyázat, nem szabad megbarnítani, mert keserűvé válhat!)

Ezt a receptet láttad már? 1 recept három variáció: Paradicsomleves friss paradicsomból készítve

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.