Őszi almás céklaleves amely még fogyaszt is

Őszi almás céklaleves

Hozzávalók:

4 közepes cékla

1-2 édes alma

1 vöröshagyma

1,5 l húsleves

2 evőkanál paradicsompüré

2 evőkanál olívaolaj

1 dl fehérbor

2 dl natúr joghurt

1 csokor friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

A hagymát vágjuk fel kis kockákra, majd olívaolajon dinszteljük meg. A céklát pucoljuk meg, majd vágjuk fel kis kockára, érdemes ehhez konyhai kesztyűt húzni, így a kezünk tiszta marad.

A felkockázott céklát és almát adjuk hozzá a hagymához, majd tegyük bele a paradicsompürét, forgassuk át egy kicsit az olajon, majd öntsük fel a húslevessel. Főzzük kb. 10-15 percig, majd adjuk hozzá a fehérbort és főzzünk puhára mindent.

Ha esetleg a cékla amit vásároltunk már kissé öreg és kemény, az almát csak később adjuk a leveshez, mert az alma viszont gyorsan megpuhul a főzés során.

Ha elkészült a leves, érdemes még egy órát pihentetni, majd tálaláskor tegyünk a tetejére egy kanál joghurtot és szórjuk meg friss vágott petrezselyemzölddel.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.