Tejszínes dióleves recept

 Tejszínes dióleves recept

Hozzávalók:

30 dkg dióbél

2 csipetnyi só

10 dkg cukor

1 ek. méz

5 ek. tejszín

4 ek. keményítő

1 liter víz.

Elkészítés:

Dobjuk a diót forró vízbe és húzzuk le a héját. Daráljuk finomra. Tegyük egy edénybe a vizet, a sót, a diót, és a mézet. Lassan hevítsük fel, majd forrás után 15 percig főzzük, időként keverjük meg. Keverjük össze a tejszínt, a keményítőt, a cukrot 2 pohár vízzel. Adjuk a leveshez. Kevergessük, amíg újra fel nem forr. Kínáljuk melegen.


A dióleves jellegzetes Kínában desszertnek számít. Különösen fűszeres, pikáns ételek után kínálják. A fenti mennyiségek tetszés szerint változtathatók, de vigyázzunk, hogy túl sok cukrot ne tegyünk bele. Mandulaolajjal, banánsűrítménnyel, vaníliával javíthatjuk az ízét. A dió helyettesíthető mandulával, mogyoróval, vagy naranccsal. A narancsot apró darabokra vágva a tejszínnel egy időben kell a levesbe tenni. Ugyan így használható grapefruit, és ananász is.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.