Odaégett szósz-, zsír- és keményítőfoltok a mikróban? Ne aggódj! Percek alatt ragyogóan tisztává varázsolhatod a mikrohullámú sütődet, és még csak súrolnod sem kell hozzá!
Mire van szükséged a villámgyors tisztításhoz? 2 tippet is adunk!
1.verzió
Mire lesz szükséged?
- egy kisebb hőálló tálra
- tiszta vízre
- citromlére vagy ecetre
- szivacsra vagy mikroszálas törlőrongyra
Végy egy kisebb mikrózható tálat. Töltsd meg kb. 3 dl vízzel. Öntsél hozzá 3 evőkanál ételecetet. Ha nem bírod az ecet szagát, tégy hozzá pár csepp citrom illóolajat, vagy ecet helyett használj tiszta citromlevet – 2 egész citromnyi mennyiséget.
Az ecetes vagy citromos vizet tedd a mikróba, és melegítsed magas hőmérsékleten legalább három percig, hogy a víz elkezdjen forrni.
Miután a víz már felforrt, ne nyisd ki a sütő ajtaját, hanem hagyd bent a folyadékot gőzölögni további 5 percig. A forró gőz megteszi a hatását, és fellazít minden szennyeződést a sütő belső felszínéről.
Az 5 perc letelte után nyisd ki az ajtót, óvatosan vedd ki az edényt, és szivaccsal vagy mikroszálas törlőronggyal töröld át a felületet. Az ajtó belső oldaláról se feledkezz meg. Vigyázz, mert a tál és a tányér is forró lesz. Minden szennyeződés könnyen le fog jönni még a forgótányérról is. Ha van mégis néhány igazán makacs foltocska, akkor a rongyot mártsad a citromos vagy ecetes vízbe, és azzal törölgesd addig, míg el nem tűnik.
- verzió
Mire lesz szükséged?
- vízre
- szódabikarbónára
- puha törlőrongyra
Egy kisebb mikrózható tálba öntsél egy pohár vizet, és tégy bele 2 evőkanál szófabikarbónát. Keverd el alaposan, majd tett a mikróba magas hőfokra, míg a víz fel nem forr. Hagyjad bent a tálat 15 percig, így a gőz fellazítja a szennyeződéseket. Negyed óra múltán nyisd ki az ajtót, vedd ki a tálat, és puha ronggyal törölj le minden piszkot.
Ezekkel a gyors módszerekkel olyan lesz a mikrohullámú sütőd, mint új korában!