Finom és szuper reggeli fogyókúrához: egyéjszakás zabkása

Az egy éjszakás zabkása lényege, hogy mindig előző éjszaka kell összeállítanod a másnapi reggelidet, és ezt egy egész éjszakára a hűtőben kell hagynod. Nagyon jó bele a chiamag, amely másnap reggelre megduzzad, de a zabpehely is fontos eleme ennek a reggelinek. Ebben a reggeliben nagyon sok a rost, a zabpehely gazdag telítetlen zsírsavban, vasban, és kalciumban, míg a chiamag remek Omega 3  forrás. Az áfonya pedig a C vitamint adja szervezetednek, és emellett remek antioxidáns is.

Áfonyás chiamagos zabkása reggelire

Hozzávalók:

25-30 g apró szemű zabpehely

1 evőkanál chiamag

120 ml növényi ital (rizsital, mandulaital, stb.)

2 tk bio juharszirup, vagy kókuszvirágcukor

2 evőkanál aprított bio mandulabél

2-3 evőkanál friss vagy fagyasztott áfonya

Elkészítés:

Az áfonya kivételével minden hozzávalót tegyél bele zárható tiszta üvegbe, vagy ételtárolóba. Kicsit rázd össze, majd egy éjszakára tedd be a hűtőszekrénybe, hogy a chiamag és a zabkása és megpuhuljon. Másnap reggel a krémes zabkása tetejére tedd rá az élénk kék áfonyaszemeket, és vidd magaddal ezt a vitaminbombát a munkahelyedre.

A chiamag és a zabpehely eltelít majd annyira, hogy ebédig biztosan nem leszel éhes.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.