3 fantasztikusan finom burgonyás köret a nyári grill húsok mellé

A nyári parti alkalmával szükségünk van egy finom mégis laktató köretre is, amelyet gyakran nem a grill sütőn hanem a konyhában készítünk el. Mutatunk három burgonyából készült köretet, amelyek gyorsan elkészíthetőek, és nagyon finomak.

 Igazi sült krumpli (pommes frites)

Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségben burgonya (lehetőleg régi, öreg), ízlés szerint só, olaj a sütéshez.

A meghámozott burgonyát 3 milliméter vastag, egyforma rudakra vágom, és tiszta konyharuhával leitatom róla a nedvességet. Közepesen forró olajba teszem, de egyszerre nem túl sokat, csak annyit, hogy a burgonya-rudacskák "úszhassanak" az olajfürdőben. Néhány perc múlva forrósítom az olajat. Amikor a krumpli láthatóan puffadni kezd, akkor a lángról lehúzom és leszűröm. Hagyom kihűlni. Ezután közvetlenül tálalás előtt az olajat ismételten felforrósítom és a krumplikat újból beletéve, aranysárgára sütöm. Leszűrve azonnal tálalom és csak a tányéron sózom. (Ellenkező esetben rögtön összeesik, levet enged.)

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

 Grillezett burgonya

Sült szalmaburgonya

Hozzávalók: tetszés szerinti mennyiségben burgonya, olaj a sütéshez.

A burgonyát meghámozom, és nagyon vékony metéltre vágom, vagy legyalulom (esetleg az almareszelő durva fokán lereszelem), majd konyharuhán jól leitatom róla a nedvességet. Forró olajban pirosra sütöm, és lecsöpögtetve teszem tálba. Csak a tányéron sózom, hogy ne ereszkedjen meg.

Elkészítési ideje: kb. 35 perc.

Bundás sült krumpli

Hozzávalók: 40 dkg burgonya tisztán mérve, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 8-10 dkg finomliszt, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, olaj a sütéshez, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor.

Először elkészítem a "bundát": a felvert tojást összekeverem a tejjel, a sóval, a törött borssal, a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt petrezselyemmel és a kaporral, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatésztát kapjam. Tíz percig hagyom pihenni. A burgonyát hámozás után ujjnyi vastag karikákra vágom. Először a lisztbe, azután pedig a tésztába mártom. Bő, forró olajba téve, de takaréklángon szép pirosra sütöm mindkét oldalán. A felesleges olajat lecsöpögtetve róla, tálalásig melegen tartom.

Elkészítési ideje: kb. 40 perc.

3 saslik recept a grillsütőre az igazi grillmestereknek

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.