3 villámgyors tésztaétel vacsorára

3 villámgyors tésztaétel vacsorára:

Padlizsános tészta recept

Gyors és egészséges is, pár perc és kész a vacsora.

Hozzávalók:

3 nagy padlizsán, só, 30 g liszt, 325 g spagetti tészta, 250 ml olaj, 4 kanál reszelt parmezán sajt, 4 kanál reszelt pecorino sajt,60g vaj.

A padlizsánt meghámozzuk, és 5 mm vastag csíkokra felvágjuk, majd besózzuk. Ezután egy edénybe tesszük, és 30 percig gőzöljük kevés vízzel. Leöblítjük, és egy papírtörlővel megszárítjuk.

A tésztát kifőzzük és leszűrjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a padlizsán csíkokat aranysárgára sütjük. A végén egy nagy tálban a spagettit összekeverjük a sült padlizsánnal, rádobjuk a vajat, elkeverjük, majd a végén megszórjuk reszelt parmezánnal és pecorino sajttal.

Jó étvágyat kívánunk.

Sonkás borsós tészta recept

Gyors egyszerű és nagyon finom recept, akár ebédre akár vacsorára.

Hozzávalók:

60 ml olíva olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 szelet sonka, 125 g mirelit borsó, 12 db metélőhagyma, 500gr makaróni, parmezán sajt.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát is. Ezután adjuk hozzá a csíkokra vágott sonkát, a borsót és pároljuk át. A végén adjuk hozzá a felvágott metélőhagymát is, és keverjük át.

A tésztát forró sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Ha kész keverjük össze hagymás sonkás keverékkel, jól forgassuk át, és reszeljük rá parmezán sajtot.

Halsaláta trikolor tésztával.

A tészta és hal remek párosítás, és nagyon gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:

1 citrom, 2 kiskanál friss kapor, Cayenne bors, só, 750g tőkehal filé, 3 spárgatök, 2 sárgarépa, 2 zellerszár, 125 gr vékony fettucina,125 gr narancssárga fettucina, 125 gr fehér fettucina

Az öntetre: 1 kiskanál dijoni mustár, 2 kanál kapor, bors, citromlé, olaj.

Először is az összes zöldséget tisztítsuk meg és vágjuk fel csíkokra. A halat kockázzuk fel, és a tésztákat főzzük ki.

Az öntethez egy konyhai robotgéppel keverjük ki a mustárt a kaporral, ízesítsük borssal és citromlével, majd szép lassan csurgassuk hozzá az olajat is.

Egy másik tálba öntsük bele a citromlevet, a kaprot, és a cayenne borsot keverjük, el majd forgassuk bele a halat. Ebben az öntetben hagyjuk kb. 30 percig pácolódni. A spárgatököt, a sárgarépát és a zellert egy serpenyőben pároljuk 2-3 percig kevés vízzel, majd adjuk hozzá a halat, és addig pároljuk, amíg hal át nem fő.

A legvégén a tésztát tegyük bele egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a halas zöldségeket, és öntsük nyakon a mártással.

Jó étvágyat kívánunk.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.