Brassói aprópecsenye sertéscombból
Hozzávalók:
70 dkg sertéscomb
1 dl olaj
1 közepes vöröshagyma,
4 cikk fokhagyma
pirospaprika
füstölt szalonna
1 csípős paprika
bors, majoranna.
A sertéscombot csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, borsot, és a csíkokra vágott combot. Kissé megpirítjuk, majd alá öntünk egy pohár vizet.
Egy másik lábosban kisütjük a szalonnát, majd adunk hozzá fokhagymát összenyomva, és a csípős paprikát felkarikázva. Ezután a szalonnát is hozzáadjuk a húshoz, fűszerezzük, majd egy fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges a vizet folyamatosan pótoljuk, de a végén zsírjára kell sütni.
Sült krumplival tálaljuk. A brassóit lehet zöldborsóval is készíteni, de aki szereti, a húshoz adhat rozmaringot, majorannát, vagy akár egy kis mustárt is.