A gofri gyerekkorunk strandkajája, hiszen sokan csak nyáron, a strandon ettünk csokis tejszínes vagy lekváros gofrit.
Az elmúlt években kicsit újra divatba jött, mint Street food étel, és egy modern változatba öltöztetve kínálják a Street food szakácsai.
Gofrit otthon is tudsz készíteni, mindössze egy jó gofri sütő kell hozzá, és egy remek recept. A másodikat most mi adjuk neked, próbáld ki.
Tejberizses meggyes gofri
Hozzávalók:
Tejberizshez:
500 ml tej
Csipet só
1 evőkanál nádcukor
Fél citrom reszelt héja
Csipet fahéj
150 gr kerek szemű rizs
1 tasak vanília puding
1 teás kanál vaj
Meggy léhez
1 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliás pudingpor
Gofrihoz
125 g puha vaj
80 gramm nádcukor
2 csomag vaníliás cukor
2 tojás
250 g liszt
Fél csomag sütőpor
180 ml joghurt
3 evőkanál juharszirup vagy méz
Elkészítés:
Elsőként készítsd el a tejberizst, ehhez forrald fel a tejet, sózd meg, tedd bele a cukrot, a reszelt citromhéjat, és a fahéjat, és a puding port.
A tejbe tedd bele a rizst, és újra forrástól számítva főzd 5-10 percig, majd alacsony hőfokon, vagy fedővel lefedve kis lángon főzd puhára a rizst. Végül keverd bele a vajat is, ettől még krémesebb lesz a tejberizs.
A második fázisban a meggyre lesz szükséged. A meggybefőttet a levével együtt tedd bele egy lábosba és forrald fel. A pudingport keverd össze egy kevés vízzel és add hozzá a meggy léhez, majd keverd össze. Kicsit forrald át, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.
Végül már csak a gofrit kell elkészítened. Ehhez a vajat melegítsd fel szoba hőmérsékletűre, add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, keverd el, majd tedd bele a tojásokat egyesével. A lisztet keverd össze a sütőporral, majd ezt a keveréket add hozzá a tojásos keverékhez. Végül add hozzá a juharszirupot, és a joghurtot.
Az így elkészült tésztából süssél gofrikat, amelyeket tejberizzsel és meggy lével kínálj a vendégek, vagy családtagok számára.