Így készül a szilvásgombóc házilag

 Szilvás

Hozzávalók: 70 dkg burgonya, 30 dkg liszt, 25 dkg magvaváló szilva, 15 dkg zsemlemorzsa, 4 evőkanál olaj, 1 egész tojás, 1 dkg vaj, 2 evőkanál kismokka-cukor, 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj, csipetnyi só, a tetejére fahéjas porcukor.

A burgonyát megmosom, majd héjastól puhára főzöm. Meghámozom, és még melegen áttöröm. Ha már langyosra hűlt, hozzáadom a vajat, a tojást és a lisztet. Jól összegyúrom. Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtom, és négyzetekre vágom. A megmosott és kimagozott szilvát lecsöpögtetem, majd a mag helyére egy-egy szem mokkacukrot teszek, amit előzőleg megmártottam őrölt fahéjban. A szilvát összenyomom, majd a tésztakocka közepére helyezem. Ezután a négy sarkát összefogva gombócokat gömbölyítek belőle. Forrásban lévő sós vízben kifőzöm, és meleg vízzel leöblítve, a közben olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom. Fahéjas porcukorral meghintve kínálom. Aszalt szilvával vagy kemény szilvalekvárral is készíthető, de kajszibarackkal is nagyon finom.

85 perc

Nehézség: 3

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.