Lekvárfőzés cukor nélkül

Az emberek tudatában az él, hogy a lekvár akkor jó, ha összeragad tőle a szád, olyan édes. Pedig a hozzáadott fehér cukorról nagyon jól tudjuk, hogy káros az egészségre. A kezdetek kezdetén sem használtak cukrot a lekvárkészítésre, egyszerűen készítették ezt a finomságot.

Napjainkban a háziasszonyok egyre inkább visszatérnek a gyökerekhez és próbálják minél egészségesebben megoldani az ételek készítését. A cukor nélküli lekvárkészítési technikának a titka a makulátlanul tiszta üvegekben és tetőkben rejlik.

A tökéletesen ép gyümölcsöket alaposan mosd meg, majd tedd fel főni. Nem kell túlfőzni, elég, ha párszor felrottyan, ez elegendő a csírátlanításhoz. Ha krémesebb lekvárt szeretnél, akkor át lehet turmixolni a végén. A masszát töltsd üvegekbe, a tetőket mielőtt rájuk teszed, tartsd forró víz alá. Pár napig hagyd szem előtt az üvegeket, hogy lásd, nem-e indul romlásnak.

Ezek a lekvárok felbontás után kb. 8 napig fogyaszthatóak, így célszerű kis üvegekbe rakni a biolekvárodat.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.