A jó tepertős pogácsa arról ismerhető fel, hogy nagyon gyorsan elfogy az asztalról. Íme, egy finom ropogós tepertős pogácsa recept, amely élesztő nélkül készül. Ha eddig azt gondoltad, hogy a pogácsa készítés csak tapasztalt háziasszonyoknak való, akkor tévedsz, mutatunk egy könnyen lekészíthető receptet, amely könnyű ,puha és omlós.
Tepertős pogácsa recept
Hozzávalók:
30 dkg tepertő
30 dkg liszt
3 tojássárga
1 evőkanál rum
kevés tejföl
1 csapott teáskanál só
A tepertőt ledaráljuk, 12 dkg liszttel elmorzsoljuk, és jól összedolgozzuk. A maradék lisztből, két tojássárgájából, a rumból és annyi tejfölből, amennyit felvesz, közepes keménységű, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, a közepére tesszük a tepertős tésztát, majd a négy sarkát ráhajtva, ismét vékonyra nyújtjuk. Ezután a tésztát még háromszor összehajtjuk és kinyújtjuk, közben 10 perces pihentetési időket tartunk. Utoljára ujjnyi vastagra hagyjuk, tetejét késsel bevagdossuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Megkenjük a maradék tojássárgával (de ügyeljünk arra, hogy a pogácsa oldalára ne csurogjon rá a tojás, különben nem lesz szép magas!), és forró sütőben pirosas-barnára sütjük.
A cikk folytatása: Így készíts pisztáciás epertortát sütés nélkül