Sonkás rizottó recept

Sonkás rizottó recept:

 Hozzávalók:

15 dkg paradicsom

12 dkg gomba

8 dkg zsír

30 dkg főtt sonka

10 dkg zöldborsó

24 dkg rizottó  rizs

3 g törött bors

1 csomó zöldpetrezselyem

12 dkg reszelt sajt

3 dkg vaj, só.

Elkészítés:

.A paradicsomokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, bőrét lehúzzuk, majd kettészeljük, és magházát kikaparjuk. Ezután a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk. A vékony szeletekre vágott gombát kevés zsírban megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, és még néhány percig együtt pirítjuk. Ezután belekeverjük a kisebb kockákra darabolt főtt sonkát, a főtt zöldborsót és jól átforrósítjuk.

Mindezeket hozzákeverjük a megpárolt rizshez, sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, megszórjuk a fele mennyiségű reszelt sajttal és összekeverjük. Vajjal kikent formába nyomkodjuk, tálra borítjuk, megszórjuk a megmaradt sajttal, és pecsenyelével körülöntjük. A sonkás rizottó forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

Egy adag: 1970 kJ / 470 kcal

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.