A burgonyakrémlevest feldobhatod egy kis sült bacon szalonnával, tejszínnel, vagy fokhagymával.
Zelleres burgonyakrémleves recept
Hozzávalók:
25 dkg tisztán mért burgonya
1 közepes nagyságú zellergumó (20 dkg)
2 db marhahúsleves-kocka
1 pici fej vöröshagyma
Késhegynyi törött fehér bors, só
Elkészítés:
A meghámozott és darabokra vágott burgonyát, a gondosan megtisztított és megmosott, összevágott zellert, a megtisztított, feldarabolt vöröshagymát és a húsleveskockákat nyolc decinyi vízbe tedd fel főni és fedő alatt főzd puhára. Ezután a leszűrt darabos zöldségeket tedd bele turmixgépbe és kevés főző lével pépesre zúzd össze, majd apránként keverd hozzá a többi levet is.
Közben a tejfölbe fél dl vízzel keverd bele a lisztet és a nagyon finomra vágott, megmosott zellerlevél felét, majd pár pillanatig együtt keverd a levessel. Végül öntsd vissza a fazékba, és folytonos keverés közben forrald össze. Legalább öt percig főzd, ezután a maradék zellerlevelet is szórd bele. Lefedve, tíz percig hagyd állni, azután kevés, olajban pirított zsemlekockával tálald, de anélkül is fogyasztható.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc.