Zöldséges csirkeaprólék leves
Hozzávalók:
50 dkg csirkeaprólék
egy csomó vegyes zöldség
egy fej karalábé
egy csapott evőkanál zsír
egy kiskanál liszt
egy csomó zöldpetrezselyem
só,
betétnek 5 dkg rizs.
Az aprólékot megmossuk, a fejből a szemeket kiemeljük, a lábakról lecsapjuk a körmöket, majd az aprólékot egy evőkanál zsírban kissé átpirítjuk. A megtisztított zöldséget és a meghámozott karalábét apró kockára vágjuk, és a húshoz adjuk. Néhány percig együtt pároljuk - hogy zsírjára süljön - megszórjuk egy kiskanál liszttel, elkeverjük, majd felöntjük 1,5 l vízzel.
Ízlés szerint sózzuk, és kis lángon, csendes forralással főzzük. Ha a hús majdnem puha, 5 dkg megtisztított, megmosott rizst teszünk bele, és készre főzzük a levest. Ha a levét nagyon elfőtte volna, még a rizs befőzése előtt felöntjük egy kevés vízzel. Néhány perccel tálalás előtt beletesszük az apróra vágott zöldpetrezselymet.