Így készül a Tandoori csirke

Tandoori csirke recept

Hozzávalók: 

1 lebőrözött csirke (kb. 1,5 -2 kg) nyolcfelé vágva

3 dl joghurt

6 dkg friss gyömbér lereszelve

2 gerezd zúzott fokhagyma

fél kávéskanál garam masala

1 kávéskanálnyi csípős curry

1 teáskanál őrölt koriander

2 evőkanál olaj, só, bors

citrom- gerezdek a díszítéshez.

Elkészítés: A joghurtba belekeverjük az olajat, a fokhagymát, a gyömbért és az őrölt fűszereket. Beletesszük a csirkedarabokat. Hűtőszekrényben legalább 8 órán át, pácoljuk (még jobb, ha 24 órát), közben néhányszor megforgatjuk. A csirkedarabokat lecsepegtetjük, és grillsütőben pirosra sütjük, közben többször megkenjük a páclével. Citromgerezdekkel díszítve, Nannal és csapatival tálaljuk. (Nan és csapati = indiai kenyérfélék.)

(A tandoori = faszéntüzelésű kemence; helyette a grillsütő vagy a rostsütő kitűnően beválik, de végső soron a konyhai tűzhely sütője is megfelel.)

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.