Tandoori csirke recept
Hozzávalók:
1 lebőrözött csirke (kb. 1,5 -2 kg) nyolcfelé vágva
3 dl joghurt
6 dkg friss gyömbér lereszelve
2 gerezd zúzott fokhagyma
fél kávéskanál garam masala
1 kávéskanálnyi csípős curry
1 teáskanál őrölt koriander
2 evőkanál olaj, só, bors
citrom- gerezdek a díszítéshez.
Elkészítés: A joghurtba belekeverjük az olajat, a fokhagymát, a gyömbért és az őrölt fűszereket. Beletesszük a csirkedarabokat. Hűtőszekrényben legalább 8 órán át, pácoljuk (még jobb, ha 24 órát), közben néhányszor megforgatjuk. A csirkedarabokat lecsepegtetjük, és grillsütőben pirosra sütjük, közben többször megkenjük a páclével. Citromgerezdekkel díszítve, Nannal és csapatival tálaljuk. (Nan és csapati = indiai kenyérfélék.)
(A tandoori = faszéntüzelésű kemence; helyette a grillsütő vagy a rostsütő kitűnően beválik, de végső soron a konyhai tűzhely sütője is megfelel.)