Töltött dagadó spárgával

Hozzávalók: 50 dkg spárga, só, 1 evőkanál cukor, 20 dkg zöldborsó, 1 dkg vaj, 1 zsemle, tej, 1-2 tojás, ételízesítő por, 1 kg dagadó.

Elkészítése: a spárgát megtisztítjuk, egy centis darabokra vágjuk, és sóval, cukorral ízesített vízben megfőzzük. Közben egy másik edényben a megtisztított borsót a vajon, sóval ízesítve megpároljuk. A zsemlét a tejben megáztatjuk, kinyomkodjuk, és a simára kevert tojással összedolgozzuk. A leszűrt spárgát meg a borsót villával kissé összetörjük, a tojásos zsemlével elkeverjük, és ha kell, utána sózzuk.


A dagadót felszúrjuk, a tölteléket az üregbe nyomkodjuk, és a nyílást összetűzzük vagy összevarrjuk. A hús külsejét is bedörzsöljük sóval, majd tűzálló tálra fektetve megpuhítjuk, a sütőben ropogós pirosra sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, csak utána vágjuk ujjnyi szeletekre.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.