Ha ősz, akkor itt az almaszezon, és miért ne használnád ki te is ennek a finom és egészséges gyümölcsnek a jótékony hatását egy finom süteményben, akár a paleo diétába beillesztve.Az őszi esős hideg napokon jól esik egy meleg rusztikus és krémes almatorta, főleg ha tudjuk, hogy ez a torta még egészséges is, hiszen sem cukor, sem liszt nincs benne. Megmutatjuk, hogyan készíts mennyeien finom paleo almatortát könnyedén.
Paleo almatorta baracklekvárral
Hozzávalók:
20 dkg mandula liszt
10 dkg kókuszliszt
5 dkg édesítőszer
1 tojás
1 teáskanál kókuszzsír
Töltelékhez:
50 dkg édes alma reszelve
5 dkg cukormentes paleo baracklekvár
1,5 dkg tápióka keményítő
Csipet fahéj
Csipet szerecsendió
Csipet szegfűszeg
1 Vaníliarúd kikapart magja vagy vanília kivonat.
Fél bio citrom leve
A torta tetejére 1-2 db alma szeletelve
1 kanál baracklekvár
Elkészítés:
Készíts elő egy linzer vagy pite sütőformát, majd az alját és az oldalát is olajozd ki, hogy a tészta ne ragadjon bele. A sütőt melegítsd elő 170 C fokra.
Egy nagyobb tálban gyúrd össze mandula és kókuszlisztet az édesítőszerrel, csipet sóval, tojással, és a kókuszzsírral, majd amikor összeállt a tészta tedd be a hűtőbe kicsit pihenni, addig elkészítheted a tölteléket.
Az almát reszeld le egy tálba, öntözd meg a bio citromlével, majd kicsit nyomkod ki a levét, nehogy eláztassa a tésztát. A reszelt almát keverd össze a fűszerekkel, a vaníliával, és a baracklekvárral, valamint a keményítővel.
A tésztát vedd ki a hűtőből és béleld ki a piteforma alját, és az oldalát, mint egy tészta kosárkát, majd tedd bele a tölteléket, végül a tetejére tegyél szeletelt almákat. A tortát tedd be a sütőbe és 170 fokon 30-35 perc alatt süsd készre. Amikor kiveszed a sütőből még forrón kend meg 1 kanál cukormentes baracklekvárral.