A tonhal saláta egy egészséges mégis laktató étel, így nincs szükség hogy más főtételt együnk mellé, és pillanatok alatt elkészíthető.
Tonhal saláta hozzávalók:
1 fej jégsaláta, 1 kígyóuborka, 3 nagyobb paradicsom, 1 konzerv tonhal, citrom, őrölt rozmaring.
Tonhal saláta elkészítése:
A jégsalátát nagyobb darabokra vágjuk, a kígyóuborkát megtisztítjuk, majd felkockázzuk, és a paradicsomot is kisebb kockákra vágjuk. A saláta hozzávalóit beletesszük egy nagyobb tálba, majd hozzáadjuk a tonhalat az olajjal együtt. (Mivel itt egy egyszerű salátáról van szó, nem kell a legdrágább tonhal konzervet megvásárolni, elég a 300-400 ft.-os konzerv is.) Ezután megszórjuk egy kevés őrölt rozmaringgal, és belecsavarjuk két egész citrom levét.
Kanállal jól átkeverjük a salátát, majd egy fél órára betesszük a tálat a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek, és lehűljön a saláta. Önmagában, de akár főétel mellé is fogyasztható. Lehetőleg ne tegyünk a salátára mindenféle tejfölös, majonézes öntetet, mert akkor már nem fogyókúrás, épp elég rá a konzervben található olaj, a citrom, a rozmaring, ízesítésnek. A tonhal pedig gazdag omega3 zsírsavban, így érdemes rendszeresen fogyasztani.
Ezt a receptet próbáltad már?