Az amerikai palacsinta egy szuper reggeli, de ha allergiás vagy a tojásra, vagy koleszterinszegény diétát kell követned, akkor gondot okozhat, hogy a legtöbb receptben tojás is szerepel. Ne bánkódj emiatt, nem kell lemondanod erről a finomságról, hiszen remek tojásmentes változatok is léteznek. Hoztunk neked tojás nélküli recepteket!
Az amerikai palacsinta juharsziruppal igazi amerikai klasszikus, amibe szódabikarbóna vagy sütőpor kerül, így a palacsinta vastagabb, de mégis habkönnyű lesz. Hagyományosan tojással készül, de ha te valamiért ki szeretnéd kihagyni belőle, akkor mutatunk 3 tojásmentes változatot.
Amerikai palacsinta tojás nélkül 1.variáció
Hozzávalók:
20 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
1 evőkanál sütőpor
2 csipet só
250 ml alacsony zsírtartalmú tej
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
1 teáskanál vaníliaroma
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és a sót. Egy másikban pedig a tejet, vizet, olajat és vaníliaromát. Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverd sima masszává. Palacsintasütőben hevíts olajat, és közepes lángon önts a masszából körülbelül 60-70 ml-nyi adagot palacsintánként. Egyszerre annyit süss a serpenyőben, amennyi elfér egymás mellett úgy, hogy nem érnek össze. Mikor a széle már megsült a tésztának, és buborékok képződnek benne, akkor fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is aranyszínűre.
Amerikai palacsinta tojás nélkül 2.variáció
Hozzávalók:
16 evőkanál liszt
1 teáskanál cukor
fél kávéskanál őrölt fahéj
egy evőkanál sütőpor
két csipet só
250 ml zsírszegény tej
egy evőkanál olaj
egy evőkanál víz
egy teáskanál vanília kivonat
két evőkanál olvasztott vaj
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a nedves hozzávalókat, tejet, vizet, olajat, vaníliakivonatot, egy másik tálban pedig a száraz hozzávalókat, lisztet, sütőport, sót és fahéjat. Ezután keverd össze sima masszává a nedves és a száraz összetevőket. Tedd félre pár percre. A felolvasztott vajat keverd bele a palacsintatésztába. Felforrósított tapadásmentes serpenyőbe mérjél 60-70 ml-t a masszából, és közepes lángon süsd ki a palacsintákat aranybarnára.
Amerikai palacsinta tojás nélkül 3.variáció
Hozzávalók:
16 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
egy evőkanál sütőpor
240 ml író
2 evőkanál olvasztott vaj
egy teáskanál vanília kivonat
a sütéshez vaj
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, egy másikban a vajat, vanília kivonatot és az írót. Ezután keverd össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Tapadásmentes serpenyőben vagy palacsintasütőben olvassz fel kevés vajat, és erre mérd adagonként a 60-70 ml palacsintamasszát. Mikor buborékok jelennek meg benne, akkor fordítsd meg. Mindkét oldalát süsd aranybarnára.
Az amerikai palacsintákat tálald juharsziruppal és friss gyümölcsökkel.
A cikk folytatásában mutatunk neked 7 tippet, hogyan süss mennyei amerikai palacsintát