Málnás piskótatekercs recept:
Hozzávalók:: a tésztához
3 tojás
3 púpozott evőkanál liszt
3 evőkanál, csipetnyi só;
a töltelékhez
40 dkg málna
4 dl joghurt
25 dkg krémtúró
1 dl tej
2 púpozott evőkanál zselatinpor
ízlés szerint porcukor
a sütőlemezhez 1-1 evőkanál margarin és liszt.
ELKÉSZÍTÉSE:
A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverem a porcukor felével. A tojásfehérjékből a megmaradt cukorral kemény habot verek. A sütőt közepes lángon előmelegítem. Kisebb, lapos peremű sütőlemezt a margarinnal kikenek, és a liszttel behintem. A málnát kicsumázom, megmosom, és néhány szemet kivéve, villával összetöröm. A félretett málnaszemeket félbevágom.
ELKÉSZÍTÉSE: a tojáshabhoz felváltva adom a cukros tojást és a lisztet, majd óvatosan addig keverem, amíg az egész massza egyneművé válik. A kikent tepsire egyenletesen rásimítom, és forró sütőbe tolom. A tüzet azonnal mérsékelve, 10-12 perc alatt világos sárgára sütöm. A megsült tésztát egy bevizezett, de jól kicsavart konyharuhára borítom. A konyharuha segítségével azonnal összetekerem, és így hagyom kihűlni. A töltelékhez a zselatint a tejjel folytonos keverés közben langyosra melegítem. Hozzácsorgatom a joghurtot, beleteszem a krémtúrót, és annyi cukorral ízesítem, hogy ne legyen édes, csak kellemesen pikáns. Simára keverem. Az összetört málnát is hozzáadom. Az alufóliára helyezett, kitekert piskótalapra a krémet felkenem, a fél málnaszemeket elosztom a krém tetején, majd lazán feltekerem, és fóliába becsomagolom. Két végét behajtom, és a tetejét kissé lenyomkodom, hogy a levegő eltávozhasson belőle. A málnás piskótatekercset hűtőszekrényben fél napig dermesztem. A piskóta tetejét felhígított málna vagy baracklekvárral megkenem.