Őszi almás céklaleves
Hozzávalók:
4 közepes cékla
1-2 édes alma
1 vöröshagyma
1,5 l húsleves
2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor
2 dl natúr joghurt
1 csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A hagymát vágjuk fel kis kockákra, majd olívaolajon dinszteljük meg. A céklát pucoljuk meg, majd vágjuk fel kis kockára, érdemes ehhez konyhai kesztyűt húzni, így a kezünk tiszta marad.
A felkockázott céklát és almát adjuk hozzá a hagymához, majd tegyük bele a paradicsompürét, forgassuk át egy kicsit az olajon, majd öntsük fel a húslevessel. Főzzük kb. 10-15 percig, majd adjuk hozzá a fehérbort és főzzünk puhára mindent.
Ha esetleg a cékla amit vásároltunk már kissé öreg és kemény, az almát csak később adjuk a leveshez, mert az alma viszont gyorsan megpuhul a főzés során.
Ha elkészült a leves, érdemes még egy órát pihentetni, majd tálaláskor tegyünk a tetejére egy kanál joghurtot és szórjuk meg friss vágott petrezselyemzölddel.