Rakott palacsinta
Hozzávalók:
12 db megsütött palacsinta
3 evőkanál sárgabaracklekvár
5 dkg főző- vagy étcsokoládé
5 dkg darált mandula vagy mogyoró
15 dkg gesztenyemassza
kevés porcukor
2 tojássárga
2 dl tejföl, fél dl tej.
Kerek tűzálló tálba teszek egy palacsintát és meghintem kevés reszelt csokoládéval. Erre ráborítok egy másik palacsintát, amit megkenek kevés sárgabaracklekvárral. Erre megint palacsinta kerül, és darált mandulát szórok rá. A következő palacsintaréteg után rákenek a tejjel lazított gesztenyemasszából, majd a rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére rákenem a porcukorral kikevert tojássárgájával ízesített tejfölt, majd a forró sütőben átmelegítem. Cikkekre vágva kínálom. Melegen is, hidegen is egyaránt nagyon finom.
45 perc
Nehézség: 1