Csokis keksztekercs elkészítése:
50 dkg háztartási kekszet 5-6 darabra törünk. 1 narancsot meghámozunk és a héját apró darabokra vágjuk, beleszórjuk a keksz közé. Elkészítjük a csokit: 8 evőkanál cukrot kikeverünk 4 kanál kakaóporral és 1/2 kanál liszttel, felöntjük 2,5 dl tejjel és folyamatos kevergetés közben felforraljuk. A forró csokiba bele teszünk 20 dkg margarint és felolvasszuk. A tűzről levéve ízesíthetjük rumaromával. A kész öntetet ráöntjük a keksz és narancshéj keverékre és alaposan kikeverjük.
Kb. 50 cm alufólia darabra hosszirányba halmozzuk a csokis kekszet és a fóliát szorosan feltekerjük. Kb. 3 db készül el. A kész rudakat hűtőben tartjuk éjszakára. Másnap lebontjuk a fóliát és szeleteljük a sütit. A hűtőben sokáig elálló finomság.
A receptet Zsuzsa nevű kedves olvasónk küldte be.