Sült csirke joghurtos salátával
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
7 dkg húsos füstölt szalonna
15 dkg konzerv kukorica
1/2 kígyóuborka
1-1 piros és sárga húsú paprika
1 fejes saláta
1 csomó hónapos retek
3 dl joghurt
2 evőkanál olaj
1/2 csokor petrezselyemzöld
1/2 csokor kapor
1/2 csokor metélőhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál citromlé
só, fehér bors
csipetnyi cukor
Elkészítés:
A kukoricát lecsöpögtetjük, a retket, az uborkát és a kétféle paprikát megtisztítjuk, megmossuk. A retket és az uborkát felszeleteljük, a paprikát csíkokra metéljük. A megmosott fejes salátát nagyobb darabokra tépjük. A joghurtot kikeverjük az olajjal és a citromlével.
A megmosott zöldfűszereket felaprítjuk. A salátaöntetet sóval, borssal, cukorral és a zöldfűszerekkel ízesítjük. A húsos füstölt szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. A pörcöt kivesszük a serpenyőből. A csirkemellfilét megmossuk, megtöröljük, és 4 szeletre vágjuk. Sóval, borssal alaposan bedörzsöljük, majd a szalonnazsíron mindkét oldalon 5 percig sütjük. A saláta hozzávalóit összekeverjük, a csirkeérmékkel együtt tálra rendezzük, és megszórjuk a szalonnapörccel. A joghurtos öntetet külön kínáljuk hozzá.