Vendégeket vársz karácsonyra, de nincs ötleted, milyen édességet készíts számukra? Próbáld ki a következő 3 gyorsan elkészíthető csokoládétorta recept egyikét, és a siker garantált lesz!
Csokoládétorta 1. Recept:
Hozzávalók: 1 kész kakaós piskótatorta,
A KRÉMHEZ: 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 4 evőkanál cukor, 12 dkg csokoládé, 5 dl tej, 0,5 dl rum, 6 zselatinlap, 6 dl tejszín.
Elkészítés: A pudingot az előírás szerint elkészítjük, és még forrón belekeverjük az apró darabokra vágott csokit. A beáztatott zselatinlapokat a rumba tesszük, és addig langyosítjuk, míg felolvadnak. A habbá vert tejszínbe belekeverjük a kihűlt, pudingot és a zselatint. A piskótát kettévágjuk, az egyik lapot kapcsos tortaformába tesszük, bekenjük a krémmel, rá tesszük a másik tortalapot, ráöntjük a krémet, és a formát megrázogatjuk, hogy elsimuljon. 1-2 órára a mélyhűtőbe tesszük, majd a formát levesszük, és a torta tetejét beszórjuk csokireszelékkel.
Csokoládétorta 2. Recept:
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ: 7 dkg 1 tojás, 25-25 dkg cukor és liszt, 4 dl kakaó, 3 dl tej, 1 tasak sütőpor, fél citrom reszelt héja,
A KRÉMHEZ: 2 dl lej, 15 dkg, 2 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 evőkanál kakaó.
Elkészítés: A tojást a margarinnal, a cukorral, a sütőporral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, a citromhéjat, a kakaót és a lisztet. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, először 5 percig; nagylángon, majd takaréklángon sütjük. Deszkára borítjuk, kihűtjük, és két lapra vágjuk. A krémhez a lisztből a tejjel besamelt főzünk, levesszük a tűzről, belekeverjük a cukrot. Amikor kihűlt, a kakaót és a vaníliáscukrot, végül a habosra kevert margarint. Megtöltjük, és bevonjuk a tortát, végül édes tejszínhabbal díszítjük.
Csokoládétorta 3. recept:
Hozzávalók: 10 db tojás, 10 ek. cukor, 1 vaníliás cukor, 10 ek. Rétesliszt, 3 ek. Kakaó, 3 dl tejszín, 1 csomag, főzés nélküli csokis pudingpor, 2 tábla tortabevonó csoki
Piskóta: a 10 darabtojás fehérjét kemény habbá verjük.
Elkészítés: Egyenként beletesszük a tojások sárgáját és 1-1 evőkanál cukrot. Fakanállal belekeverjük a réteslisztet és a kakaót. Kilisztezett, kivajazott tortaformába tesszük és 35-40 perc alatt, készre sütjük.
Krém: A tejszínt robotgéppel 3-4 perc alatt habosra keverjük, lassan - kanalanként - beletesszük a pudingport. Krém állagúra keverjük. Ha a piskóta kihűlt 2-3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. A tetejére tortabevonó csokit készítünk a csomagoláson levő utasítás szerint.