Bizonyos hozzávalókkal azonban tovább fokozhatod a súlycsökkentő hatást. Íme, 3 leves recept, melyek olyan összetevőket tartalmaznak, amik felpörgetik az anyagcseréd, és segítenek, hogy gyorsabban olvadjanak le rólad a felesleges kilók.
1.Diétás Meggyleves
Tudtad, hogy a meggy még fogyókúra nélkül is csökkentheti a testsúlyodat? Antioxidáns és rosttartalma révén csökkentheti a vérzsír-szintet, és a pocakod körméretét is. A levest semmiképpen se cukros meggybefőttből készítsed, hanem igazi meggyből. Egy adaghoz számolj 10 dkg meggyet, fél deciliter zsírszegény joghurtot, és egy kávéskanálnyi lisztet. A meggyet tedd fel vízben főni (négy adag esetén 9 dl vízben). Ízesítsed sóval, csipetnyi fahéjjal, kevés citromlével. Cukrot ne adj hozzá, csak édesítőszert ízlés szerint. Tíz perc főzés után habard be a levest a joghurtban simára kevert zabpehelyliszttel. Hagyd, hogy forttyanjon egyet, aztán hagyd kihűlni, mert úgy sokkal finomabb. Ha a krémleveseket jobban szereted, turmixold össze a meggylevest botmixerrel.
2.Fogyókúrás Káposztaleves
A káposzta híres fogyasztó hatásáról, de érdemes azt is tudnod róla, hogy szépíti a bőrt, kiváló ellenszere a székrekedésnek, serkenti az anyagcserét, és méregtelenít. Négy adag káposztaleveshez 40 dkg savanyú káposzta, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma szükséges. Olajon párold üvegesre a felaprított hagymát, tedd rá a kimosott káposztát, kicsit pirítsd össze, majd öntsd fel vízzel, tedd hozzá a fokhagymát, és ízesítsd borssal. Ha megfőtt a káposzta, csak akkor sózzad. Karikára vágott szójavirslivel gazdagítsad. Ha nem szereted a savanyú káposztát, készítsd el fejeskáposztából. Olívaolajon dinsztelj apró kockára vágott sárgarépát, angol zellert és vöröshagymát 1:1 arányban. Mikor már roppanós puhák, adj hozzá teáskanálnyi fokhagymakrémet vagy 2 gerezd zúzott fokhagymát, majd egy fél fej csíkokra vágott fejeskáposztát. Fedő alatt párold tíz percig. Ha a káposzta összeesett, engedd fel vízzel, hogy ellepje, ízesítsed köménnyel és ételízesítővel, és miután forttyant egyet, tálalhatod is.
3.Quinoa leves
A quinoa napjaink egyik legnépszerűbb szuperélelmiszere, gluténmentes „álgabona”, mely nem emeli a vércukorszintet, csekély a kalóriatartalma, fehérjében és zsírmegkötő rostban gazdag, és nagyon laktat. Segítségével igazán egészséges és szívbarát fogyasztólevest készíthetsz. Két evőkanálnyi olívaolajon dinsztelj üvegesre egy fej apróra vágott vöröshagymát. Ezután adj hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát, 2 felaprított répát, 1 szál angol zellert, egy kisméretű, felkockázott cukkinit, és párold össze, míg roppanós puhák nem lesznek. Keverj hozzá egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot, majd öntsd fel 4 pohár vízzel (kb. 10 dl) vagy zöldség alaplével. Ha vizet használsz, ízesítsed a levest ételízesítővel. Fűszerezd bazsalikommal, kakukkfűvel, sóval, borssal. Ha összeforrt a leves, keverj hozzá egy pohárnyi vízben megfőzött quinoát. Melegen fogyaszd.
Mivel húst egyik recept sem tartalmaz, vegetáriánusok is fogyaszthatják!