Harminc gramm dió a napi ajánlott ásványianyag-bevitel következő arányait fedezi:
• 48 százalék mangán
• 22 százalék réz
• 11 százalék magnézium
• 10 százalék foszfor
• 8 százalék B6-vitamin
• 5 százaléka vas.
Hiába mondják sokan, hogy a a dió kalóriában és zsírban gazdag étel, bőséges tápanyag- és fehérjetartalmuk miatt a diétázók is bátran fogyaszthatják.
Számos kutatás bizonyítja, hogy a dió rendszeres fogyasztása csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, illetve epekő ellen is kitűnő fegyver. A dió segít abban, hogy a csontritkulás és az epilepszia elkerülhető legyen, tehát mindenképpen szuperételnek számít.
A dió könnyedén integrálható étrendünkbe. Érdemes pl. a saláta tetejére őrölt diót szórni, de a házi készítésű granola különféle magvak mixével szintén ízletes étel. A pesztóba érdemes diót morzsolni, illetve a joghurtot is ízletesebbé teszi a dió.
Ezt olvastad már?
7 súlyos hiba, amivel gátolod a fogyókúra sikerét