Neked sincsen kedved esténként sok időt tölteni a vacsorakészítéssel? Fáradt vagy, és ötleted sincs, milyen fogásokat lehetne főzni, melyek könnyűek, egészségesek, és nem tart órákig az elkészítésük? Ne gondolkodj tovább, mutatunk neked 5 remek, könnyű és egészséges vacsora ötletet, így minden hétköznapra jut egy recept!
Ha gyors és egészséges vacsora tippeket keresel, biztosan találsz kedvedre valót a következő receptek között!
1.Töltött gomba
Könnyű, gyors fogás, remek étel vacsorára, de fogyókúrázóknak is kiváló, szénhidráttartalma ugyanis igen csekély.
Hozzávalók:
csiperkegomba (személyenként 3-4 db)
25 dkg sertéshús vagy csirkemell
egy kis fej vöröshagyma
egy kis pohár tejföl
zsemlemorzsa
napraforgóolaj
só, bors
Elkészítése:
A gombákat tisztítsd meg, belsejüket kapard ki kissé. A húst daráld le, vagy vágjad egészen apróra, és napraforgóolajon a finomra vágott vöröshagymával együtt dinszteld meg. Fűszerezzed sóval, borssal, és keverj hozzá két kanál tejfölt. A tejfölös, hagymás hússal töltsed meg a gombafejeket, tegyél a tetejükre egy kevés tejfölt, szórjad meg zsemlemorzsával, aztán sütőben süssed a gombafejeket puhára 10-15 perc alatt.
2.Sonkás lepénykék
Egyszerű harapnivaló vacsorára, remek akár egy csésze tea mellé is, és villámgyorsan elkészül. Ha marad reggelire, akkor is szuper lesz.
Hozzávalók:
7 dkg vaj
6 tojás
5 evőkanál liszt
20 dkg darált sonka
só
bors ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá. Ezután a puha vajat, a sárgájákat, a lisztet, sonkát és a sót keverd össze, add hozzá óvatosan a felvert fehérjét, majd sütőpapírral bélelt tepsiben süssed meg a lepényt egybe. Tálaláshoz vágd fel kockákra. Zöldsalátával kínáld.
3.Halkrokett
Egészséges halhús új formában. Finom és könnyű vacsora, és tudod, hetente legalább kétszer érdemes halat enni.
Hozzávalók:
500 gr fagyasztott hekkfilé
egy csokor petrezselyem
2 tojás
5 dkg puha vaj
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
napraforgóolaj
só
Elkészítése:
A halat engedd ki, és késsel vágjad apróra vagy daráld le. Egy tálban keverd össze a vajjal, a tojással, egy csokor apróra vágott petrezselyemzölddel. Formálj a masszából kis rudakat, és a szokásos módon panírozzad be, hempergesd meg lisztben, mártsad tojásba, majd forgasd meg zsemlemorzsában. Forró olajban süsd ki. Zöldsalátával vagy majonézes salátával kínáld.
4.Sonkás makaróni
Ezt a receptet készítheted sonka helyett gombával vagy csirkemellel is, azokkal is hamar elkészül.
Hozzávalók:
makarónitészta
5 dkg vaj
20 dkg darált sonka
1 kis pohár tejföl
só, bors
Elkészítése:
A makarónit főzd puhára sós vízben. A vajat olvaszd fel, dobd rá a sonkát, kicsit pirítsd meg, keverd össze a tejföllel, majd tedd hozzá a tésztát is. Sózd, borsozd ízlés szerint, melegítsd össze forróra, és így tálald vacsorára.
5.Póréhagymás vagdalt
Gyors és finom vacsora, amit kenyérrel, rizskörettel vagy tört burgonyával kínálhatsz.
Hozzávalók:
2 szál póréhagyma
30 dkg darált vagy lekapart csirkemell
1 szelet fehér kenyér
egy nagy szem burgonya
egy tojás
egy evőkanál liszt
két evőkanál zsemlemorzsa
napraforgóolaj
só, bors
Elkészítése:
A póréhagymát karikázd fel, és olajon dinszteld meg. Egy tálban keverd össze a csirkemellet, a póréhagymát, egy szelet vízbe áztatott és kicsavart kenyeret, a lereszelt burgonyát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát. Sózd, borsozd ízlés szerint, formázz belőle gombócokat, és bő, forró olajban süsd ki.
Jó étvágyat!
A folytatásban: #vacsora: 5 mennyei vacsora recept,amelyek fél óra alatt elkészülnek