Az ősz beköszöntével a természet pompás színekben játszik, és az alma, mint az évszak királynője, megjelenik az asztalon. Az almás pite pohárkrém egy igazi őszi csemege, amely a meleg, fűszeres ízeket ötvözi a selymesen lágy krémmel. Ez a desszert tökéletes választás, ha meg szeretnénk örvendeztetni a családot, vagy egy különleges alkalmat szeretnénk megkoronázni egy ínycsiklandó finomsággal.Mutatjuk a receptet!
Az elkészítése pedig egyszerűbb, mint gondolnánk! Az almás rétegben a friss alma ropogós íze keveredik az édes fahéjjal, a pudingos mascarpone pedig olyan krémes és lágy, hogy a kanál szinte önmagát vezeti a szájhoz.Szálljunk hát be az őszi ízek varázslatos világába, és készítsük el ezt a könnyen elkészíthető, ám annál ínycsiklandóbb almás pite pohárkrémet, hogy az őszi hangulatot magunkkal vigyük az asztalra!
Almás Pite Pohárkrém
Hozzávalók:
Az almás réteghez:
- 2 közepes méretű alma (pl. Granny Smith vagy Jonagold)
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál vaj
Az almatorta krémhez:
- 1 csomag vaníliapudingpor (kb. 40g)
- 2 evőkanál cukor
- 2,5 dl tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 125 g mascarpone sajt
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- Főzött almaszeletek vagy karamellizált dióhéj,tejszínhab stb.
Elkészítés:
-
Először készítsd el az almás réteget: Hámozd meg és vágd apró darabokra az almákat. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat közepes lángon, majd tedd hozzá az almákat, a cukrot és a fahéjat. Pirítsd pár percig, amíg az almák megpuhulnak, és a cukor karamellizálódik. Majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
-
A pudinghoz keverd össze a pudingport és a cukrot egy tálban. Adj hozzá fokozatosan tejet, miközben kevered, hogy elkerüld a csomósodást. Főzd fel közepes lángon, és folyamatosan keverd, amíg sűrűsödni kezd (kb. 2-3 perc). Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
-
Miután a puding kihűlt, keverd hozzá a mascarpone sajtot és a vanília kivonatot. Keverd simára, hogy ne maradjanak csomók.
-
A habtejszínt verd fel kemény habbá egy másik tálban.
-
Lassan keverd hozzá a habot a pudingos mascarponehoz, óvatosan felülről lefelé mozgatva, hogy megmaradjon a habos szerkezet.
-
Most jön a rétegezés: Az alján helyezz el egy kis mennyiségű almás keveréket. Erre jöhet egy réteg a pudingos mascarponeból. Ismételjük meg a rétegezést, amíg az üvegpoharak tele nem lesznek.
-
Ha van időd, tedd a hűtőbe legalább 2-3 órára, hogy jól összeérjenek az ízek.
-
Tálalás előtt díszítsd főzött almaszeletekkel vagy karamellizált dióhéjjal, vagy ízlés szerint bármilyen finomsággal.