Hozzávalók:
10 dkg dió
1 citrom
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
4 tojás sárgája
45 dkg finomliszt
1 tojás fehérje
10 dkg baracklekvár.
Elkészítés módja:
A sütőt melegítsd elő 180 C fokra, majd egy közepes méretű tepsit vajaz be és szórd meg liszttel.
A diót egy késel, vágd össze durvára, majd tedd félre. A bio citrom héját reszeld le, majd a levét is csavard ki egy tálba.
A lágy margarint keverd ki a porcukorral, a citrom levével és héjával jó habosra, majd egyenként adagold hozzá a 4 tojás sárgáját, végül keverd bele a lisztet is, egy csipet sóval.
A formázható tésztát golyóformára alakítsd ki, majd mártsd bele a tojásfehérjébe, és hempergesd meg a darabos dióba.
A közepét nyomd le, majd ide tegyél egy kiskanál lekvárt a kráterbe.
Végül 180C fokon kb. 17-20 perc alatt süsd meg a pogácsákat világos színűre.