Így készíts francia hagymalevest cipóban

A francia hagymaleves egy hideg téli estén a legjobb választás. Ha eddig még nem készítettél ilyen levest, íme egy recept, amely megmutatja milyen egyszerű elkészíteni ezt a finomságot.

 Francia hagymalevest cipóban

Hozzávalók:

30-40 dkg vöröshagyma

5 dkg vaj

6 dl húsleves alaplé

só, bors

csipet szerecsendió

2 dl tejszín

1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd fel kis kockára, majd vajon párold át. ( Aki szereti egy kis póréhagymát is adhat hozzá)

Amikor a hagyma már szép aranysárga, öntsd nyakon a húsleves alap lével, ízesítsd a fűszerekkel, majd főzd át 5-8 percig.

Ezután add hozzá a fehérbort, majd a tűzről lehúzva csurgasd bele a tejszínt is.

A tejszínnel csak egyszer kell átforralni és már kész is van a finom hagymaleves.

A rozscipő tetejét vágd le, a belsejét óvatosan szedd ki, de ne túl mélyen, majd a forró hagymalevest kanalazd bele a cipó belsejébe.

Ha nincs cipő, egy szép tálban is tálalhatod a forró hagymalevest.

Szód meg reszelt sajttal, és tálald ki a vendégeknek.


A cikk folytatásában mutatunk neked egy  Joghurtos karalábélevest egyszerűen

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.