Melegszendvics feltétek

A meleg szendvicseket lehetőleg friss zsemlekenyérből készítsük. A vékonyra vágott szeleteket, a különfélék rátevése előtt, szárazon mindkét oldalán enyhén pirítsuk meg, hogy elejét vegyük az ellágyulásnak, nedvesedésnek.A kenyér felső oldalát még langyosan kenjük meg kevés vajjal.

A sajtos összetételű töltelékhez, kenetekhez, mindig óvári sajtot használjunk. Ez sem reszelve, sem egyben nem olvad le, rajta marad a kenyéren. A meleg szendvicseknek csak a rávalóját sózzuk.

Melegszendvics feltétek:

Pirított gombás melegszendvicsre:

A finomra vágott hagymát kevés zsíron meglankasztjuk, hozzáadjuk a nagyon vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a nedve elpárolog. Kihűlve halmozzuk a kenyérre. Sajttal, sonkával, zöldpaprikával tetőzzük.

Kapros zöldségvagdalék feltét:

A húslevesben főtt vegyes zöldséget összedarabolva tojássárgájával vegyítjük, sózzuk, kaporral ízesítjük. (Magyar Konyha II. évf. 3. szám)

Nyári "magyaros feltét":

Szeletenként 1/2 zöldpaprikát, 2 szál újhagymát, 1 paradicsomot, 2-3 centinyi gyulai kolbászt apróra összevágunk, tojássárgájával összekeverünk, enyhén sózunk.

Kelkáposztás - virslis melegszendvics:

  A forrázott, vékony szálára vágott kelkáposztaleveleket összekeverjük virsli-karikákkal, reszelt sajttal. (A sajt lesz a "kötőanyaga".)


Padlizsános feltét:

A vajban megfuttatott, meghámozott padlizsánszeletet a kenyérre helyezzük, rá keménytojást és reszelt sajtot teszünk.

Túrós keverék:

Összetört tehéntúróhoz, apróra vágott zöldpaprikát, hagymát, Piros Aranyat, reszelt sajtot keverünk.

Tormás feltét:

A kifektetett sonkaszeletre reszelt tormát teszünk, befedjük vékony szelet sajttal, kemény tojással.

Májkrémes melegszendvics:

A májkrémet elegyítjük tojás-sárgájával, a kenet tetejébe zöldpaprikacsíkokat teszünk.

Spárgafejes melegszendvics feltét:

A párolt spárgafejeket a szeleten körbe rendezzük, középre paradicsompaprikát helyezünk. Ebben a karimában fészkeljen a nyers tojássárgája.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.