Ahány ház, annyi mézes krémes recept, hiszen ezt a finom süteményt számtalan variációban ellehet készíteni. Mutatunk neked egy finom, de egyszerű receptet, amelyet kezdőként is könnyedén el tudsz készíteni.
A mézes zserbót már korábban is el tudod készíteni, hiszen minél tovább áll, annál puhább lesz a tészta.
Hozzávalók a tésztához:
1 kg finomliszt
½ Kg méz
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db egész tojás
2 db tojássárgája
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
A krém hozzávalói:
1 liter tej
7 dkg vaníliás puding
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverd össze egy nagyobb tálban, majd jó alaposan gyúrd össze, amíg egynemű rugalmas tésztát kapsz. A tésztából nyújts 4 egyforma méretű lapot, majd a lapokat egy olajozott tepsin előmelegített sütőbe tolva 200 C fokon kb. 20-30 perc alatt süsd meg. Arra figyelj, hogy a lapok ne égjenek meg, inkább világosbarnák maradjanak, mert ha túlsütöd kiszáradnak, és nem fognak megpuhulni a krémtől.
A krémhez a tejet főzd fel a pudingporral, majd amikor a puding már kihűlt keverd bele a habosra kevert vajat porcukorral. Amikor a krém már teljesen kihűlt, töltsd meg a lapokat, végül a tetejét vond be csokoládéval.
Szeletelés előtt tedd be a hűtőszekrénybe pihentetni a tésztát, legalább egy napra.