Felejtsd el a régi retró konzervdobozos melegszendvicskrémeket, helyett készíts házilag egészséges és nagyon finom krémeket. Akár a megmaradt kenyeret, vagy zsemlét is fel tudod használni, és percek alatt egy különleges melegszendvicset tudsz belőlük varázsolni, reggelire, vagy vacsorára.
A meleg szendvics akkor esz igazán finom, ha a kenyeret még a krém rákenése előtt kicsit szárazon átpirítod, így nem fog elázni, majd langyosan kend meg vajjal, vagy krémmel.
8 melegszendvics recept
Pirított gombás: a finomra vágott hagymát kevés zsíron meglankasztjuk, hozzáadjuk a nagyon vékonyra szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a nedve elpárolog. Kihűlve halmozzuk a kenyérre. Sajttal, sonkával, zöldpaprikával tetőzzük.
Kapros zöldségvagdalék: a húslevesben főtt vegyes zöldséget összedarabolva tojássárgájával vegyítjük, sózzuk, kaporral ízesítjük. (Magyar Konyha II. évf. 3. szám)
Nyári "magyaros": szeletenként 1/2 zöldpaprikát, 2 szál újhagymát, 1 paradicsomot, 2-3 centinyi gyulai kolbászt apróra összevágunk, tojássárgájával összekeverünk, enyhén sózunk.
Kelkáposztás - virslis: a forrázott, vékony szálára vágott kelkáposztaleveleket összekeverjük virsli-karikákkal, reszelt sajttal. (A sajt lesz a "kötőanyaga".)
Padlizsános: a vajban megfuttatott, meghámozott padlizsánszeletet a kenyérre helyezzük, rá keménytojást és reszelt sajtot teszünk.
Túrós keverék: összetört tehéntúróhoz, apróra vágott zöldpaprikát, hagymát, Piros Aranyat, reszelt sajtot keverünk.
Tormás: a kifektetett sonkaszeletre reszelt tormát teszünk, befedjük vékony szelet sajttal, kemény tojással.
Májkrémes: a májkrémet elegyítjük tojás-sárgájával, a kenet tetejébe zöldpaprikacsíkokat teszünk.
Spárgafejes: A párolt spárgafejeket a szeleten körbe rendezzük, középre paradicsompaprikát helyezünk. Ebben a karimában fészkeljen a nyers tojássárgája.