Milyen az ideális reggeli? Gyorsan elkészíthető, laktató, és még egészséges is! A tojás mindezt tudja, de most egy kicsit felturbózzuk.
Az omlettben az a jó, hogy nagyon könnyű elkészíteni, hiszen az alapja egy sima tojásrántotta, de ezer féle variációban lehet sütni, így ízlésedre tudod formálni.
És mitől más az omlett, mint egy sima tojásrántotta? Hát attól, hogy ebbe mindenféle finomságot csempészünk, akár gombát, burgonyát, hagymát, és persze nem kell összekutyulni, hanem hagyni kell, hogy a tojás szépen egyben megsüljön, így olyan lesz, mint egy szép nagy torta.
Ez az omlett nagyon népszerű a spanyoloknál. Tálalják reggelire, vacsorára vagy előételként is. Készíthetjük gombából, zöldpaprikából, sonkából, csirkehúsból, spárgából is. Ilyenkor csökkentsd le vagy hagyd el a burgonyát.
Spanyol omlett recept
Hozzávalók:
3 tojás
2 nagyobb burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
Bors, só.
Tortillalap
Elkészítés:
- A kockákra vágott burgonyát keverd össze a kockára vágott hagymával.
- Egy teflon serpenyőben melegítsd fel az olajat, és tedd bele a hagymás krumplit.
- Sózd meg, és fedő alatt párold 15-20 percig.
- Szedd ki a krumplit az olajból, lehetőleg csepegtesd le, majd keverd el a felvert tojásokkal.
- A serpenyőből öntsd ki az olajat, csak egy kevés maradjon benne, forrósítsd fel, majd öntsd bele az omlettet.
- Kis lángon süsd meg, de néha rázogasd meg, hogy oda ne ragadjon.
- Ha az alja megsült, fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd aranyszínűre.
- Egy lapos tányért tegyél a serpenyőre, és borítsd rá a tortillát. Melegen és hidegen is finom.
#reggelizzunk: 5 zöldségkrém recept, hogy egészséges legyen a reggeli szendvicsed