Ahogy beköszönt a hideg idő, és az utcákat a hó lepi el, nincs is jobb módja a melegség és a karácsonyi hangulat megteremtésének, mint egy csodálatos forralt itallal körülülni a családdal és barátokkal. Ebben a cikkben három kivételes receptet szeretnénk megosztani veletek, melyek közül az első a forralt vörös áfonyás tea.
Forralt Vörös Áfonyás Tea
Hozzávalók:
- 2 tea filter
- 1 bögre forró víz
- 1 üveg vörösáfonyalé
- 1/3 bögre cukor
- ½ bögre aszalt vörös áfonya
- 1 nagy citrom, 1 cm vastag karikára vágva
- 4 fahéj rúd
- 6 egész szegfűszeg
- Fahéj rudak és citromkarikák a díszítéshez
Elkészítés:
- Helyezzük a tea filtereket egy lábasba, majd öntsük rá a forró vizet, hagyjuk állni kb. 5 percig.
- Vegyük ki a tea filtereket, majd keverjük hozzá a vörösáfonyalét, a cukrot, az aszalt vörös áfonyát, a fahéj rudakat, a szegfűszeget és a citromkarikákat.
- Fedjük le és főzzük kb. 10 percig.
- Szűrjük le, majd töltsük bele előmelegített üvegbögrébe, és díszítsük citrom- vagy narancskarikákkal.
Ez a forró, fűszeres tea biztosan felmelegíti a szíveteket és kellemes karácsonyi hangulatot teremt az otthonotokban. Következőképpen, egy másik különleges itallal folytatjuk a karácsonyi kulináris kalandot.
Vaníliás Forralt Almabor
Hozzávalók:
- 1,9 liter almabor
- ½ bögre barnacukor
- ½ bögre almapálinka vagy whisky
- 1 ½ teáskanál balzsam vagy almaborecet
- 1 teáskanál vanília
- 1 fahéjrúd
- 6 egész szegfűszeg
Elkészítés:
- Tegyük a fazékba az összes hozzávalót, fedjük le, és főzzük kis lángon kb. 20 percig.
- Szűrjük le és fogyasszuk forrón.
Ez az ízesített almabor remek választás azoknak, akik szeretik az édes, fűszeres italokat. Végül pedig, hogy édesítsük még jobban az ünnepi hangulatot, egy csokoládés desszerttel zárjuk a cikket.
Mennyei Forró Csokoládé
Hozzávalók:
- 3 bögre tej
- 1/3 bögre cukor
- ¼ bögre cukrozatlan kakaópor
- ¼ teáskanál só
- ¾ teáskanál vanília esszencia
- 1 bögre tejszín
- 30 g étcsokoládé
- 30 g fehér csokoládé
- ¾ bögre tejszínhab
- 6 teáskanál étcsokoládé reszelék
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tálban keverjük össze ½ bögre tejet, cukorral, kakaóporral és sóval. Öntsük bele egy lábosba, majd adjuk hozzá a maradék 2 ½ bögre tejet, és vaníliát. Fedjük le és főzzük kis lángon 10 percig.
- Adjuk hozzá a tejszínt, fedjük le, és kis lángon főzzük még további 10 percig. Keverjük bele az étcsokoládét és a fehér csokoládét, majd kevergessük, amíg le nem olvad a csokoládé.
- Töltsük a forró csokoládét 6 kávéscsészébe, majd mindegyik tetejére tegyünk 2 evőkanál tejszínhabot, és reszelt csokoládéval díszítsük.
Ezzel az édes finomsággal zárhatjuk az ünnepi vacsorát vagy melegítő italként fogyaszthatjuk egy esti beszélgetés közben. Így garantáltan a karácsonyi hangulat jegyében telik majd az ünnepek ideje!