Az ünnepi időszak magával hozza az aromás fűszerek, a melegítő édességek és a családi együttlétek kellemes hangulatát. Ebben az évben tegyük még különlegesebbé az ünnepeket egy olyan házilag készült finomsággal, amely garantáltan elvarázsolja a család minden tagját. A Karácsonyi Puha Mézeskalács nem csupán ízletes, de elkészítése is öröm, amit akár a kicsikkel is közösen végezhetünk. Kövessük végig ezt a szép hagyományt őrző receptet, és varázsoljuk ünnepi asztalunkra a szeretet és finomságok illatát!
Karácsonyi puha mézeskalács recept
Hozzávalók:
- 30 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 3 tojás
- 25 dkg méz (vagy melasz)
- 2 kiskanál őrölt gyömbér
- 2 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kiskanál őrölt narancshéj
- 1 kg teljes kiőrlésű liszt
- 3 kiskanál szódabikarbóna
- 2 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
- A mézet (vagy melaszt) és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg a massza kihűl.
- A tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd összekeverjük a liszt egy részével és a szódabikarbónával.
- A mézes-margarinos keveréket hozzáadjuk a lisztes masszához.
- Végül belekeverjük a felvert tojást és a maradék lisztet. A tésztát csak enyhén gyúrjuk össze, majd hűvös helyen egy éjszakára pihentetjük.
Másnap a tésztát kinyújtjuk, és formákat szúrunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ezek a karácsonyi puha mézeskalácsok nemcsak ínycsiklandóak, de a házat is betöltik a karácsonyi varázslat illatával. A tészta elkészítése pedig olyan egyszerű, hogy a család minden tagja bekapcsolódhat az elkészítésbe, így az ünnepi készülődés egy valódi családi élménnyé válik.
Bízunk benne, hogy ez a recept hozzájárul az ünnepek meghittségéhez, és az elkészült mézeskalácsok ünnepi asztalotokat még különlegesebbé varázsolják. Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk mindenkinek!